Samsun'un yüz akı Ulusoy Un, Tekkeköy ilçesinde bulunan Gıda Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı 3'üncü yeni fabrikasında, 600 bin ton kapasiteli buğday öğütme yapacak olan tesisini de hizmete aldı.
Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesinde, 3'üncü yatırım olarak yapılan fabrikaya 50. Yıl Tesisi ismini veren Ulusoy Un, üretime geçirdiği buğday öğütme tesisi ile toplam üretim kapasitesini de günlük 2100 tona çıkardı.
Önceki gün 50. Yıl Tesisi bünyesinde yeni yatırım olarak fabrikaya kazandırılan buğday öğütme tesisini hizmete alan Ulusoy Un, büyümeye devam ediyor.
Üretime geçen günlük 600 ton kapasiteli buğday öğütme ünitesi ile ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "Tesisimizin birinci fazı, Aralık 2019’da devreye girdi. Şimdi de ikinci bölümü üretime sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylelikle bir önceki yıl 900 ton/gün olan üretim kapasitemiz, şu an itibariyle 2100 tona yükselmiş oldu ve kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Üretim kapasitemizi ileriye götürecek tesisimiz, son teknoloji olarak tasarlandı ve uygulandı. Hijyen şartlarını en üst noktaya taşıdığımız ve sektörümüz adına örnek gösterilecek tesisimiz, ülkemizin üretim gücüne uzun yıllar hizmet edecek altyapıya sahip” dedi. 100. yıl hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Ulusoy, “100. yılda hedefimiz, Türkiye gibi önemli bir tarım ülkesinden, küresel alanda etkili bir tarımsal sanayi şirketi olabilmek. Bunun için durmadan çalışmaya, değer yaratmaya devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımızla, yatırımcılarımızla, paydaşlarımızla hep birlikte bu hedefe ulaşacağımıza inancımız tam" dedi.
Son 10 yıl içinde Ulusoy Un olarak ortalama yüzde 30’luk bir büyüme yakaladıklarına dikkati çeken Eren Günhan Ulusoy, şunları dile getirdi.
"50. Yıl Tesisi bizim için salt bir binadan ibaret değil. Burada bir kültür güçlenmesi de gerçekleştiriyoruz. İddiamız, gıdada dünyada en yüksek standartlara sahip üretim tesisine sahip olmak. Pandemi döneminde de gıda sektörünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Buradaki hedefimiz; ilk olarak yüksek kalite standartlarında üretim gerçekleştirmek. Tesisimizin 2021’in son çeyreğinde 3. fazı da tamamlandığında, günlük 2000 tona ulaşan bir üretim kapasitesi ortaya çıkacak. Gıda güvenliği açısında da bu kapasite çok önemli. İnsanların gıdaya ulaşırken, böyle bir tesisin çalışıyor ve ham madde depoluyor olması istikrar sağlıyor. Yine pandemi döneminde bu tesisin birinci fazı devreye alınmıştı ve sürecin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen aralıksız olarak üretime devam etti. ‘50. Yıl Tesisimizin tüm fazlarının faaliyete geçmesi, 2000 bin ton üretim; 1500 ton un, 30 bin çuval un, 10 milyon ekmek demek. İhracat yaptığımız pazarlardaki gücümüzü arttırmamız adına da önemli bir hamle"
Öte yandan Ulusoy Un'un 3'üncü yatırımı olan 50. Yıl Tesisinde hizmete giren 600 ton buğday öğütme ünitesinin ilk üretiminin coşkusunu Onursal Başkan Fahrettin Ulusoy'da fabrikada yaşadı.
EKMEK İÇİN UN ÜRETEN İŞÇİLERİN EKMEĞİYLE OYNUYOR İŞÇİLERİN EMEĞİYLE OYNUYOR HAK YİYOR YATIRIM YAPIYOR ŞİMDİ SORUYORUM ULUSOY UN AŞ FİRMASININ TÜM SOSYAL HESAPLARI SİZCE NEDEN YORUMLARA KAPATILMIŞ DURUMDA DÜŞÜNDÜRÜCÜ